Gebakken courgette met yoghurtsaus

home > recepten-uit-turkije > Gebakken courgette met yoghurtsaus

Maak eerst de saus door de sausingrediënten door elkaar te roeren in een schaaltje.

Leg de schijfjes courgette in een ondiepe schaal en giet de melk erover. Laat dit 20 minuten staan. Meng de peper en zout door de bloem en spreid dit mengsel uit over een
bord of snijplank. Haal de schijfjes courgette hier doorheen. Verhit een laagje olie van een halve cm in een grote koekenpan en bak de schijfjes aan beide kanten tot ze goudbruin zien. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze terwijl ze nog knapperig zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 courgettes, in schijfjes
100 ml melk
50 g bloem
zout en peper
zonnebloemolie

voor de saus:
150 ml Griekse of Turkse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. gehakte verse dille
zout