Gevulde druivenbladeren

home > recepten-uit-turkije > Gevulde druivenbladeren

Druivenbladeren afspoelen in zeef en ca. 25 minuten weken in lauw water. Knoflook pellen en in keukenmachine pureren met peterselie, koriander, olijven en kappertjes. Op smaak brengen met zout en szechuanpeper. Rijst en gehakt erdoor scheppen.
Druivenbladeren afgieten, droogdeppen met keukenpapier en uitspreiden op werkvlak. Van rijst-gehaktmengsel ca. 30 rolletjes vormen van ca. 4 × 3 cm. Op elk druivenblad rolletje schikken. Vanaf steeltje blad 1 slag oprollen; zijkanten over vulling naar binnen vouwen en blad verder oprollen. In ruime pan rolletjes dicht aangesloten schikken met naad naar beneden. Pan vullen met zo veel water dat rolletjes onderstaan. Zachtjes aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen. Afgedekt ca. 30 minuten laten koken. Rolletjes met schuimspaan uit pan nemen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor ca. 30 stuks:
1 blik druivenbladeren – 1 teentje knoflook – 30 g verse peterselie – 30 g verse koriander – 1 zakje zwarte olijven zonder pit (95 g) – 8 theelepels kappertjes – 1/2 theelepel zout – 1/2 theelepel szechuanpeper – 150 g witte en wilde rijst – 250 g half-om-half gehakt – 1 groentebouillontablet