Ovenschotel met courgette en feta

home > recepten-uit-turkije > Ovenschotel met courgette en feta

Dit gerecht is ook lekker als voorgerecht of bij de lunch.

Verwarm de oven voor op 190°.
Meng alle ingrediënten tot en met de rode pepervlokken door elkaar in een grote kom. Doe het mengsel over in een lage ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm. Strijk het plat en verdeel er de tomatenschijfjes over. Giet er zo veel melk over dat alles net onder staat. Strooi er het sesamzaad en eventueel de zwarte komijn over en bak de schotel 40-50 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin ziet.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g courgettes (2 middelgrote), ongeschild, geraspt en uitgeknepen
75 g rijst
2 tenen knoflook, geperst
200 g feta (bij voorkeur schapenkaas), verbrokkeld
2 eieren, geklutst
2 lente-uien, gesnipperd
bosje dille, fijngehakt
bosje peterselie, fijngehakt
zout en zwarte peper
2 theel. rode pepervlokken
2 tomaten, in schijfjes
ca 500 ml melk
2 theel. sesamzaad
2 theel. zwarte komijnzaad, optioneel (Turkse winkel)