Rundvlees met courgettes en kikkererwten

home > recepten-uit-turkije > Rundvlees met courgettes en kikkererwten

Kook het vlees in ruim water met een theelepel zout tot het net gaar is, ca 90 minuten. Bewaar 300 ml van de bouillon.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika. Voeg de tomatenpuree, paprikapasta, komijn en pul biber toe en bak dit 1 minuut. Doe nu de kikkererwten, courgettes en bouillon erbij en laat afgedekt 30 minuten stoven. Roer dan het citroensap, de knoflook en zout en peper naar smaak erdoor en laat nog 3 minuten sudderen. Strooi de munt erover en draai het vuur uit. Laat afgedekt nog 10 minuten rusten en serveer het gerecht dan met rijst of bulgur.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g hacheevlees
5 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 eetl. paprikapasta of 1/2 eetl. paprikapoeder
1 tl komijn (optioneel)
1-2 theel. pul biber (rode-pepervlokken)
2 blikken kikkererwten (uitgelekt, ca 400 g)
2 middelgrote courgettes, in gehalveerde schijfjes
sap van 1 citroen
3 tenen knoflook, geperst
1 eetl. gedroogde munt
zout en peper naar smaak