Salade met geroosterde aubergine, paprika en tomaat

home > recepten-uit-turkije > Salade met geroosterde aubergine, paprika en tomaat

Prik hier en daar wat gaatjes in de aubergines met een vork. Snijd de rode paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de stelen en de zaadjes. Leg de aubergines en de paprikahelften 15 cm onder een voorverwarmde gril (de paprika’s met de binnenkant naar beneden). Gril de paprika’s 15 minuten, laat even afkoelen en verwijder de schillen. Hak het vruchtvlees in blokjes.
Gril de aubergines 25-30 minuten, ondertussen af en toe omdraaiend, tot de schil gerimpeld is. Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schillen. Snijd het vruchtvlees in stukjes en verwijder zoveel mogelijk van het zaad.
Verdeel de stukjes aubergine over een groot plat bord. Verdeel hierover gelijkmatig de geroosterde paprika’s, de Turkse paprika’s, de ui, de helft van de kerstomaatjes en de peterselie. Leg de overige kerstomaatjes in een kring rond de salade. Strooi wat zout en peper over het geheel.
Roer de knoflook met wat zout door de yoghurt en giet deze precies in het midden van de salade. Besprenkel met het citroensap.
Verhit de olijfolie in een pannetje, voeg de rode peper toe en wacht tot de olie heet is. Giet het dan in een straaltje over het geheel.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines
2 rode paprika’s
1 grote rode ui, fijngehakt
1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
2 (lichtgroene) Turkse paprika’s, in blokjes
half bosje peterselie, fijngehakt
250 ml Turkse of Griekse yoghurt (kamertemperatuur)
1 teen knoflook, geperst
sap van halve citroen
2 eetl. olijfolie extra vergine
2 theel. gedroogde rode pepervlokken
zout en zwarte peper