Tarhanasoep

home > recepten-uit-turkije > Tarhanasoep

Was de paprika’s, halveer ze en verwijder stelen, zaad en zaadlijsten. Spoel ze schoon en snijd ze in kleine stukjes. Schenk kokend water over de tomaten, laat ze even staan, ontvel ze dan, verwijder de kroontjes en snijd ze in blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Verhit de boter in een soeppan, bak er de knoflook glazig in en voeg het gehakt toe. Druk de vleesmassa los met een pollepel en laat op hoog vuur bakken tot het vocht is verdampt en het vlees iets bruin gekleurd is. Meng er de groenten door en laat op matig vuur ca. 2 minuten meesmoren. Giet er dan 1 1/4 liter water bij en breng het aan de kook.
Roer de tarhana met de tomatenpuree glad in 1/4 liter water en schenk het mengsel bij de soep. Laat de soep afgedekt ca. 15 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe door zodat de soep niet aanzet. Breng de soep op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Was de peterselie, schud de blaadjes droog, hak ze fijn en strooi ze vlak voor het opdienen over de soep.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
3 milde paprika’s – 3 middelgrote tomaten (ca. 300 g) – 2 teentjes knoflook – 30 g boter – 200 g runder- of lamsgehakt – 100 g tarhana (soepmeel) – 1 eetlepel tomatenpuree – zout, versgemalen zwarte peper – 1/2 theelepel paprikapoeder – 1/2 bosje bladpeterselie