Turkse kofte uit de oven

home > recepten-uit-turkije > Turkse kofte uit de oven

Kneed de ingrediënten voor de kofte door elkaar en draai er 8 ballen van. Maak vervolgens met de duim een holte in iedere bal zodat er kommetjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plaats de gehaktkommetjes in een grote, licht ingevette ovenschaal en bak ze 20 minuten.
Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en sauteer daarin de champignons, wortel en doperwten 6-7 minuten.
Haal de schaal met de gehaktkommetjes uit de oven en vul de holtes met het groentemengsel. Dek ieder kommetje af met een schijfje tomaat en leg op ieder schijfje tomaat een gehalveerde peper. Zet deze desnoods vast met een cocktailprikker.
Roer de tomatenpuree los met het water, de tijm en zout en peper. Giet dit mengsel over de kofte en laat het geheel nog 15 minuten bakken in de oven.
Serveer met aardappelpuree of rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de kofte:
600 g runder- of lamsgehakt
1 ui, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
3 eetl. paneermeel
1 eetl. olijfolie
1 eetl. water
2 theel. komijn
2 theel. paprikapoeder
1 theel. piment
2 eetl. gehakte peterselie
zout en peper
1 theel. cayennepeper
Verder:
2 eetl. boter
75 g champignons, gehakt
1 winterwortel, in kleine blokjes
3 eetl. doperwten (diepvries)
2-3 tomaten, in 8 schijfjes
4 Turkse pepers of groene Spaanse pepers, gehalveerd
1 blikje tomatenpuree
snufje zout en peper
2 theel. tijm
250 ml water