Høns i Champignonsauce (Kip in champignonsaus)

home > recepten-uit-zweden > Høns i Champignonsauce (Kip in champignonsaus)

Kook de kippen, de gesneden prei, wortels, selderie, peterselie en wat zout in water totdat de kip gaar is.
Maak ondertussen de saus door in een pan de margarine te smelten.
Voeg de bloem aan de margarine toe, onderwijl goed roerend, en daarna de bouillon.
Breng dit aan de kook en voeg de champignons toe.
Breng het op smaak met zout en peper en voeg het citroensap toe.
Als laatste de eierdooiers komen de eierdooiers er bij, om de saus te verdikken.
Snijd de kip in stukken, leg het op een schaal en giet de saus er over.
Garneer dit met een beetje peterselie en serveer het met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 braadkippen
3 preien
3 wortels
3 stronken selderie
1 klein bosje peterselie

Voor de saus:
1 eetl. margarine
3 eetl. bloem
2 kopjes bouillon
225 g champignons, klein gesneden
zout en peper
het sap van een ½ citroen
1 a 2 eierdooiers, geklopt

Wat heb je nodig?

Grote pan, pan, schaal.