Sill I Senapssas (Haring in Mosterdsaus)

home > recepten-uit-zweden > Sill I Senapssas (Haring in Mosterdsaus)

Fileer de haringen (indien ongefileerd). Snij de filets in 2 cm. brede
stukken en leg ze in een schaal. Meng de mosterd, suiker en wijnazijn. Voeg
voorzichtig en al roerend de olie toe. Voeg dan de room toe.
Giet de saus over de haringen. Garneren met ‘strepen’ van fijngehakte ui en
augurk. Knip de kryddgrönt erboven.





Ingrediënten voor 4 personen

Salade

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote zoute haringen (ca. 600 g) of 4 haringfilets (ca. 450 g)
voor de saus:
1 eetl. mosterd
1,5 – 2 theel. suiker
0,5 eetl. wijnazijn
3 eetl. olie
1 dl. zure room
1 rode ui
1 zure augurk
kryddgrönt (dille)

Wat heb je nodig?

Schaal.