Pittige sukadelapjes uit de Römertopf

home > roemertopf-recepten > Pittige sukadelapjes uit de Römertopf

Römertopfschaal- en deksel ca. 15 minuten in een bak met koud water zetten.
Breng in een pan 2 dl water met de bouillontablet aan de kook. Los de bouillontablet al roerend op.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
Wrijf de sukadelapjes in met kerriepoeder, zout en peper.
Neem de römertopf uit het water. Leg de sukadelapjes in de schaal. Verdeel vervolgens de ui en knoflook erover. Schenk de bouillon met laurierblaadje erbij. Zet het deksel op de schaal en zet vervolgens de römertopf in een koude oven.
Schakel de oven op 200°C in en verwarm de schotel ca. 1½ uur.
Voeg de (zoete) aardappelblokjes en sperziebonen aan de sukadelapjes toe. Schuif de römertopf opnieuw in de oven en laat het gerecht in nog ca. 20 minuten gaar laten worden.
Lekker met een salade van krulandijvie.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g Sukadelappen
½ bouillonblokje (vlees)
1 ui
1 teentje knoflook (klein)
1 laurierblad
1 theelepel kerrie
200 g aardappels (zoete)
100 g sperziebonen
snufje zout
snufje peper