Chilischotel met komkommer en spekjes

home > roerbak-recepten > Chilischotel met komkommer en spekjes

Voorbereiden:
Snijd de speklapjes in reepjes en bestrooi deze met zout, peper en chilipoeder. Snijd de Chinese kool in reepjes, snipper de uien en snijd de komkommer in plakjes. Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin, voeg de uien toe. Schep alles regelmatig om en bak het vervolgens 10 minuten. Schep de Chinese kool en de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is. Voeg de sojasaus en tabasco toe. Serveer er de komkommer bij.
Tips:
Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitzels of hamlapjes.
Neem in plaats van bruine bonen rode bonen of kapucijners.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram magere spekreepjes, zout, peper, ½ eetlepel chilipoeder, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 2 uien, 1 kleine Chinese kool, 850 gram bruine bonen, 4 eetlepels sojasaus, enkele druppels tabasco, ½ komkommer