Daging rendang (slowcooker)

home > slowcooker-recepten > Daging rendang (slowcooker)

Een Indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het s’morgens klaar, ga lekker weg, kom s’avonds thuis in een oosterse sfeer. Bak het vlees aan in de olie. Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetl. warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.
Doe de gesneden ui in de pot. Doe het vlees in de pot. Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 eetl. citroensap (of citroengras) met het (warme) water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pot.
Laat ongeveer 8 uur op low stoven.
Serveertips:
Lekker met rijst, komkommer en kroepoek





Ingrediënten voor 4 personen

Ongeveer 800 g doorregen rundvlees in stukken
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt
½ theel. laos
½ theel. ketoembar
1 theel. sambal oelek
2 eetl. citroensap of een stengel citroengras
2 eetl. bruine suiker
ongeveer 2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie