Oriëntaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

home > slowcooker-recepten > Oriëntaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

Zet alle benodigheden klaar.
Snij het vlees in niet te kleine blokjes.
Doe maïzena op een bord en roer daar wat zout en peper door.
Snij/hak de ui en de knoflook.
Snij de paprika in stukjes.
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
Snij de champignons in plakjes.
Ontvel de tomaten en snijdt ze in vieren.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat van de gekruide maïzena zodat het licht bedekt is.
Verhit de olie in de pan.
Braadt het vlees tot het lichtgekleurd is.
Voeg de ui en de knoflook toe.
Zet het vuur lager en voeg toe;.
Paprika, ananas, champignons en tomaten.
Laat dit op een zacht vuurtje staan terwijl je de saus maakt.
De saus:
Voeg de honing en de Sojasaus aan de (warme) kippenbouillon toe.
Maak de maïzena aan met wat ananassap en voeg dat toe aan de bouillon.
Giet deze saus beetje voor beetje in de pan met de groenten, goed roeren en aan de kook brengen.
Kijk zelf hoeveel saus je nodig hebt, het kan minder zijn.
Proef even of het voldoende gekruid is.
Doe nu alles over in de crockpot.
Laat dit ongeveer 5-8 uren staan (hangt van je slowcooker af)
Serveertips:
Het originele recept gaf 600 ml bouillon aan en al het sap van de ananas. Ik vond dat veel te veel 400 ml is ruim voldoende. Ik heb ook niet al het ananassap gebruikt. Ik heb nog wat Chilipoeder toegevoegd, je kan natuurlijk ook andere kruiden naar je eigen smaak toevoegen.
Ik heb er rijst bij geserveerd met lekkere verse snijbonen in ruitjes gesneden maar dit smaakt ook lekker bij Pasta en bijvoorbeeld een frisse salade.

Bron: www.smulweb.nl – Alidada (oftewel Louise)





Ingrediënten voor 4 personen

Originele naam “Oriental Honeyed Pork”
Voor slowcooker met inhoud 2,5 liter
Dit is werkelijk een heerlijk recept, je zou het ook in de oven kunnen doen als je geen slowcooker hebt. Ik heb het originele recept gevolgd en het met varkenshaas gemaakt maar de volgende keer maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven.
550 g varkenshaas of varkenslappen
3 eetl. maïzena.
4 eetl. zonnebloemolie
1 grote ui
2 tenen knoflook.
1 groene paprika.
1 groot blik ananas (± 400 gram).
1 bakje champignons.
4 rijpe tomaten.
Voor de saus
± 400 ml kippenbouillon
4 flinke el honing
2 eetl. Ketjap Manis (zoete sojasaus)
4 eetl. maïzena
Ananassap (uit het blik)