Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas

home > snacks > Bladerdeegflapjes met spinazie en geitekaas

De spinazie goed wassen en in een pan met water in 5-10 min. gaar koken. De spinazie zo nu en dan omscheppen. De plakjes bladerdeeg uitspreiden en in 10 min. laten ontdooien. De spinazie goed laten uitlekken, fijnhakken en voorzichtig het overtollige vocht eruit drukken en in een kom doen. De kaas in kleine stukjes snijden. In een kommetje het ei loskloppen. De helft van het ei met de bloem,geitenkaas, wat peper en zout en nootmuskaat door de spinazie roeren. De oven voorverwarmen op 200ºC. Een bakplaat invetten. De randen van elk plakje deeg met wat water bestrijken. Van de deeglapjes driehoekige flapjes maken op de volgende manier: op een helft (diagonaalsgewijs) van elk plakje wat spinaziemengsel scheppen en de andere helft eroverheen klappen. De randen van het deeg goed aandrukken (evt. met een vork). De flappen op de ingevette bakplaat leggen,met de rest van het ei bestrijken en met paneermeel bestrooien. De flapjes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg spinazie (of diepvries)
100 gram geiten-of schapenkaas (feta of chavre)
12 plakjes diepvries bladerdeeg
1 eetlepel bloem
2 eetlepels paneermeel
1 ei
nootmuskaat
peper,zout