Kaaskroketten met groene-kruidenmosterd

home > snacks > Kaaskroketten met groene-kruidenmosterd

Smelt de boter in een stevig pannetje. Doe de bloem erbij. Roer even om. Giet er nu een beetje melk bij, roer om en wacht tot de melk begint te binden. Doe er dan weer wat melk bij. Roer om en ga zo door tot alle melk is gebonden. Voeg de kaas en wat nootmuskaat toe. Verwarm door tot de kaas is gesmolten. Giet het mengsel op een olie ingevet bord en laat deze helemaal afkoelen. Klop het ei los. Vorm kleine kroketjes van het mengsel, haal even door het ei en vervolgens door het paneermeel. Haal ze opnieuw door het ei en paneermeel. Verhit intussen de frituurpan op 180ºC. Bak de kroketjes voorzichtig bruin. Laat ze uitlekken op het keukenpapier. Hak de kruiden en meng ze door de mosterd. Serveer dit samen met de kroketjes.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
100 g bloem
2 dl melk
200 g geraspte kaas
nootmuskaat
2 eieren
grof paneermeel
frituurolie
dragon
bieslook
fijne mosterd