Kaaskroketten

home > snacks > Kaaskroketten

Boter smelten, bloem toevoegen, roeren tot een gladde bal. Melk toevoegen en tot een gladde (bechamel) saus laten binden.
Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus kloppen.
Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij) zout. Saus overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen.
Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten vormen. Deze eerst door de bloem (beetje extra voor nemen) dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel rollen, zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is.
Olie verhitten tot 180ºC. en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op keukenpapier uitlekken.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
50 g bloem
400 ml melk
peper
(selderij) zout
200 g geraspte oude kaas
1 eetl. fijngehakte peterselie
2 eieren
paneermeel