Aardappelsoep

home > soepen > Aardappelsoep

Maak van het water, de poelet en wat zout een lekkere bouillon. (3 á 4 uur laten trekken) De ui en de prei schoonmaken en in kleine stukjes snijden, en met wat boter geel bakken in een koekenpan. De aardappelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. Als de bouillon klaar is de ui met de prei en de stukjes aardappel toevoegen en nog 10 min. laten koken. Daarna binden met de bloem, en afmaken met peper en veel peterselie. De tomaat schillen en in kleine stukjes bijvoegen. Het stokbrood even warm maken in de oven. (of het stokbrood afbakken)





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 1 prei, 20 g boter, ruim 1 l water, 200 g poelet, 2 aardappelen 20 g bloem, 1 tomaat, zout, peper, fijn gehakte peterselie, vers stokbrood of nog af te bakken stokbrood