Boerenspinaziesoep

home > soepen > Boerenspinaziesoep

Een spinaziesoep uit Midden-Europa. Was de spinazie. Kook ze met zo weinig mogelijk water 10 min., hak of snijd ze fijn. Deze fijngesneden spinazie, inclusief het kookvocht of het pakje diepvriesspinazie wordt later in de soep gedaan. Snijd de uien zeer fijn. Bak het spek uit met 1 eetl. boter. Haal de spekjes uit het vet als ze mooi bruin zijn. Fruit nu de uien goudblond in het spekvet. Strooi de bloem (3 afgeschudde eetlepels) erover, roer tot geen losse bloem meer te zien is. Voeg ruim de helft van het water toe, roer tot het gebonden is, waarna de rest van het water, de bouillontabletten en de spinazie erbij mogen. Laat de soep 10 min. doorkoken. Maak de soep op smaak af met nog iets zout en nootmuskaat. Roer tenslotte de uitgebakken spekjes en de zure room door de hete soep. Laat de soep niet meer doorkoken. Het is een stevige voedzame soep. Geef er het stokbrood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g verse spinazie of 300 g diepvries, 2 uien, 100 g kleine dobbelsteentjes vet rookspek, 20 g boter, 30 g bloem, ¾ l water, 2 bouillontabletten, zout, nootmuskaat, 1-1½ dl zure room, stokbrood