Borstsj

home > soepen > Borstsj

Doe het vlees met de laurierblaadjes en de kruidnageltjes in een pan en breng met 1 liter water aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 uur zachtjes trekken. Snijd intussen de geschilde bieten in blokjes. Controleer de kool op dikke nerven en snijd het blad in reepjes. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en snipper de uien grof. Verhit de olie in een grote pan en laat de ui omscheppend fruiten tot ze begint te kleuren. Giet de bouillon met het vlees in de pan (verwijder zo mogelijk de laurierblaadjes en de kruidnageltjes. Doe de kool, de aardappelblokjes en de bietjes, in de pan, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Breng de soep op smaak met een scheutje citroensap of azijn en wat zout en peper.Geef bij het opdienen een eetlepel yoghurt of zure room op de soep. Lekker met grof boerenbruin of warme broodjes.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g runderpoulet, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnageltjes, 500 g gekookte bietjes, 200 g gesneden savooiekool, 2 grote aardappelen, 2 uien, 3 eetl. olie, scheutje citroensap of azijn, zout, versgemalen peper, 4 eetl. dikke yoghurt of zure room