Brabantse aardappelsoep met bieslook en spekjes

home > soepen > Brabantse aardappelsoep met bieslook en spekjes

Smoor de wortelblokjes, aardappelblokjes en lenteuitjes op laag vuur in boter, zonder te kleuren. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat het op niet te hoog vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Pureer het geheel daarna fijn in een keukenmachine of mixerblender. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Roer in de tussentijd de slagroom en de eidooiers goed door elkaar. Meng de bieslook erdoor en breng het mengsel op smaak met versgemalen peper. Neem vervolgens de soep van het vuur en roer er geleidelijk het slagroom- ei mengsel doorheen. Zorg dat de soep niet meer gaat koken anders krijgt je klontjes. Schep de soep in koppen en schep op het laatste moment de ontbijtspekreepjes er bij. Serveer de soep bijvoorbeeld met boeren brood.
Tip: De soep kunt u van tevoren bereiden en invriezen, zonder de room er aan toe te voegen. Deze kunt u toevoegen als u de soep hebt ontdooit, anders krijgt je klontjes.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.





Ingrediënten voor 4 personen

13 eetl. wortel in blokjes gesneden, 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden, 1 theel. boter, 300 g. kruimige aardappels in kleine blokjes gesneden, 1 liter kippenbouillon, peper en zout, 5 eetl. slagroom zonder suiker, 2 eidooiers, 2 eetl. fijngesneden bieslook, versgemalen peper, 4 eetl. uitgebakken ontbijtspekreepjes