Catalaanse soep

home > soepen > Catalaanse soep

Snijd de uien aan plakken en bak ze in de soeppan in wat olijfolie goudgeel, af en toe roeren om te voorkomen dat ze vast gaan zitten. Voeg er het aan blokjes gesneden tomaten, en wat fijngehakte selderij 9 liefst bleekselderij of selderijknol). Laat dit enkele min. zachtjes fruiten, giet er dan een glas witte wijn bij, laat dit even goed sissen, voeg dan de bouillon toe, de aan dobbelsteentjes gesneden aardappelen, zout, tijm en veel paprika. Laat dit twintig min. zachtjes koken. Klop in een soepterrine de eidooiers los met wat nootmuskaat en giet er roerend de soep op. Bestrooi de soep rijkelijk met peterselie. Lekker met warm stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

3 grote uien, olijfolie, 50 g blokjes mager spek, 3 tomaten, fijngehakte selderij, witte wijn, 1½ l bouillon, 3 aardappelen, zout, tijm, veel paprika, 2 eidooiers, nootmuskaat, peterselie