Chinese kippensoep

home > soepen > Chinese kippensoep

De paddenstoelen 2 uur laten weken in koud water, uitlekken, en in reepjes snijden. Het water met de 2 bouillonblokjes aan de kook brengen, de kip en de soepgroenten in de kippenbouillon doen, aan de kook brengen, en ca. 1 uur laten koken. De kip eruit halen, het vlees van de botjes halen, vel verwijderen, het vlees in kleine stukjes snijden. De rijstmie in een kom met heet water doen, 3 á 4 min. laten trekken, in een zeef overdoen, met koud water overgieten, laten uitlekken, met een scherp mes meerdere malen doorsnijden, met de paddenstoelen en wat sojasaus bij de soep doen, aan de kook brengen, ca. 20 min. laten koken. De bamboescheuten laten uitlekken, in reepjes snijden, met het kippenvlees in de soep doen, even meeverwarmen. De kippensoep met wat sojasaus, sambal oelek, chilisaus op smaak brengen. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

30 g chinese paddenstoelen, 2,5 l water met 2 bouillonblokjes, 1 panklare soepkip ca. 1 kg, 150 soepgroenten, 50 g rijstmie, wat kokend water, sojasaus, 340 g bamboescheuten (uit blik), sambal oelek, chilisaus