Erwtensoep II

home > soepen > Erwtensoep II

Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur ± 2 uur trekken
Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn
Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij
Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringen
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes
Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout
Wel de rookworst 20 minuten, snijd hem in plakjes en voeg die samen met het vlees aan de soep toe
Bestrooi de soep met flink wat fijngeknipte selderij
Dien haar in diepe borden op en geef er (stok)brood bij





Ingrediënten voor 4 personen

300 g varkenspoot zonder vel
250 g zuurkoolspek
400 g spliterwten
1 1/2 liter water
2 uien
2 preien
1/2 knolselderij
1 runderrookworst
Zout
Peper
Fijngeknipte selderij