Gehaktsoep met vermicelli

home > soepen > Gehaktsoep met vermicelli

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul.
Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 4 minuten.
Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen.
Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met wat zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 g mager rundergehakt
1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 liter water
50 g vermicelli
zout, peper