Kikkererwtensoep met lamsvlees

home > soepen > Kikkererwtensoep met lamsvlees

Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken
Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin
Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken
Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan
Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan
Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over
Serveer de soep met plakjes limoen en dadels





Ingrediënten voor 4 personen

150 g kikkererwten
2 eetlepels olijfolie
1 kg lamsvlees met bot in stukken
2 fijngesneden uien
100 g linzen
1/2 knolselderij in stukjes
2 stukjes geschilde gemberwortel van 1 cm
5 fijngesneden takjes peterselie
5 fijngesneden takjes koriander
15 draadjes saffraan
1/4 theelepel kaneel
1 kg fijngesneden ontvelde tomaten
Zout
Peper
1-2 eetlepels limoensap
3-4 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
Voor het serveren:
Plakjes limoen
Dadels