Koosjere kippensoep - Joodse (Yeminitische) Kippensoep

home > soepen > Koosjere kippensoep - Joodse (Yeminitische) Kippensoep

Breng de kip aan de kook in ruim kokend water en laat hem een half uur zachtjes koken. Snij ondertussen de tomaat, ui en verse koriander fijn en schil de aardappels in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Haal de kip uit de pan en doe de tomaat, ui en alle kruiden erbij en laat ze zachtjes koken. De kip moet ondertussen afkoelen en kan dan ontdaan worden van vel en botten en het vlees kan eventueel nog in ietskleinere stukjes worden gescheurd. Tesamen met de aardappel kan de kip dan weer terug in de pan en moet dan nog een kwartiertje doorkoken. De soep is klaar, gezondheid!





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip (de koosjere kip is al gezouten), 1 tomaat, 1 ui, 3 aardappels, 1 bosje verse koriander, 1 theel. kurkuma,
1 theel. kamun, 1 theel. gedroogde koriander, halve theel. verse zwarte peper, zout naar smaak (als u geen koosjere kip hebt)