Maïssoep met kaasbroodjes

home > soepen > Maïssoep met kaasbroodjes

Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de knoflook, prei, bleekselderij en de aardappel 3 min. Voeg tijm, kerriepoeder en maïs toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 15 min. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de broodjes, besmeer ze met boter, strooi de kaas erover, pak de bolletjes in aluminiumfolie en leg ze 15 min. in de oven. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de sherry en room erbij, verwarm nog even. Verdeel de kipreepjes over 4 borden, schep de soep erop en serveer de kaasbroodjes erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 teentjes knoflook, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, 1 grote aardappel (kruimig), 200 g gerookte kipfilet (vleeswaren), 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd, mespuntje kerriepoeder, 450 g maïs (diepvries of blik), 8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot), ½ dl medium sherry, 2 dl kookroom
voor de kaasbroodjes:
4 minibolletjes, 25 g zachte boter, 50 g parmezaanse kaas