Matzeballensoep

home > soepen > Matzeballensoep

Maak van het water, het runderpoelet en wat zout een lekkere bouillon. (3 á 4 uur trekken) Kruid het gehakt met zout en peper, en maak er kleine soepballetjes van. Laat de soepgroenten het laatste 1/2 uur meetrekken. Maak de matzes met de handen fijn en maak er met een klein beetje koud water ballen van. ( ± 3 cm. groot) Ongeveer 20 stuks. Doe de matzeballen en de gehaktballetjes bij de soep en laat dit 5 min. meetrekken. De soep wordt eerst gegeten, als laatste eet je de matzeballen met wat mirikswortel op. (pas op, is erg scherp van smaak, maar het is wel erg lekker)





Ingrediënten voor 4 personen

200 g runderpoelet, 1 zakje soepgroenten, ruim 1 liter water, 1 pak matzes, 250 g rundergehakt, zout, peper, potje mierikswortel