Middernachtssoep

home > soepen > Middernachtssoep

Van het spek 100 g in blokjes snijden, de olie verhitten in een braadpan, de spekblokjes daarin bruin bakken, de uien pellen, snipperen, in het spekvet glazig fruiten. De paprika halveren, steel, en zaadlijsten verwijderen, wassen, in stukjes snijden. De zuurkool fijnhakken, de zuurkool en de paprika bij de ui doen, mee laten stoven, het vleesbouillon erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 5 min. laten koken. De teentjes knoflook pellen, fijnhakken, de tomaten even in kokend water leggen, laten schrikken in koud water, ontvellen, de steelaanzetten verwijderen, in stukken snijden, met de knoflook en een laurrierblaadje bij de soep doen, aan de kook brengen, ca. 5 min. laten koken, laurrierblaadje verwijderen, de soep met paprikapoeder, zout, tabasco op smaak brengen. De overgebleven 100 g spek in plakjes, in een koekenpan zonder vet knapperig bruin bakken, de plakjes spek over de soep verdelen. De tequila verhitten, over de soep gieten, de zure room erdoor roeren. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g doorregen spek, 6 uien, 1 paprika, 150 g zuurkool, ¾ l vleesbouillon, 5 teentjes knoflook, 1 kg vleestomaten, 100 g tomatenpuree, 1/8 l witte wijn, zout, tabasco, 5 eetl. tequila, 1 bekertje (150 g) zure room, 1 laurrierblaadje, ½ theel. paprikapoeder, 3 eetl. olie