Poolse koolsoep-Kapusta

home > soepen > Poolse koolsoep-Kapusta

Was de kool, verwijder de dikke nerven en stronk, snijd de kool ragfijn. Snijd de runderlappen in dunne plakjes. Bak het spek glazig met 1 eetl. boter, doe het vlees erbij en bak het mee. Als al het ‘rood’ verdwenen is en het vlees enigszins begint te bruinen, voeg dan de kool toe, schep alles dooreen, waarna de inhoud van het blikje tomaten, het water, de kummel en het zout erbij gaan. Laat de soep 30 min. zachtjes doorkoken of langer, afhankelijk van de malsheid van het vlees. Snijd het stukje salami in blokjes en doe die er ook bij. Bind de soep enigszins met 2 afgeschudde eetl. maïzena aangemengd met 2 eetl. water. Maak de soep op smaak af. Roer er de fijgesneden of geknipte peterselie en desgewenst de zure room door. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

½ savoyekool, 250 g magere runderlappen, 50 g dobbelsteentjes rookspek, 30 g boter (1 eetl.), 1 blik (400 g) gepelde tomaten op sap, 1 l water, 1 theel. kummel, 20 g zout (1 eetl.), 100 g salami, 2 eetl. maïzena, ½ bos peterselie, desgewenst 1- 1½ dl zure room