Thaise kippensoep

home > soepen > Thaise kippensoep

Verdeel de kip in stukken en verwijder het vel en het zichtbare vet. Doe de stukken kip in de pan. Halveer de ui en laat de binnenste bruine schil zitten (die geeft de bouillon een mooie kleur). Snijd de wortelen en de bleekselderij in stukken van circa 4 cm. Doe de stukken kip met de groenten, de laurier, de kruidnageltjes, de tijm en de foelie in een soeppan en giet er 2 liter koud water op. Breng zonder deksel op halfhoog vuur langzaam aan de kook en schep regelmatig het bovendrijvende schuim af. Draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan 2 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon, haal de stukken kip uit de zeef en gooi de rest weg. Haal de botjes van de kipstukjes af. Snijd de kipstukjes in kleine blokjes, en doe ze weer terug in de bouillon.Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Laat de bouillon wat afkoelen. Schep het gestolte vet van de bouillon. Laat een fijngehakte steel citroengras en een paar grof gehakte teentjes knoflook warm worden in de bouillon. Roer de voorgeweekte miehoen, en de garnalen door de soep. Bestrooi met korianderblad.





Ingrediënten voor 4 personen

1 soepkip, 1 flinke ui, 2 wortelen, 2 stelen bleekselderij, 1 blaadje laurier, 2 kruidnageltjes, 1 takje tijm, 1 plukje foelie, 1 steel citroengras (sereh), 2-3 teentjes knoflook, 200 g voorgeweekte miehoen, 100 g garnalen, korianderblad