Tuinbonensoep

home > soepen > Tuinbonensoep

Het water met 1 vleesbouillonblokje aan de kook brengen, en 15 min. laten trekken. De tuinbonen wassen, de worteltjes schoonmaken, schrappen, wassen, in dunne plakjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, de uien pellen, snipperen. De doorregen spek in blokjes snijden, met de boter de spekjes aanbakken in een braadpan, de ui en 1 eetl. gehakte salieblad toevoegen, mee laten stoven. De blokjes aardappel, de tuinbonen en de plakjes wortel toevoegen, even mee laten stoven. De bouillon en de slagroom erbij gieten, aan de kook brengen, de soep in 15 á 20 min. gaar koken. Met zout, peper, en 1 eetl. gehakte salieblad op smaak brengen. De crème fraîche erdoor roeren en 1 rookworst daarin verhitten. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gedopte tuinbonen (ca. 2 kg in de dop), 500 g worteltjes, 2 uien, 150 g doorregen spek, 2 eetl. boter, 2 eetl. gehakte salieblaadjes, ½ l koud water, 1 vleesbouillonblokje, ¼ l slagroom, zout, peper, 3 eetl. gekruide crème fraîche, 1 rookworst