Vis-aardappelsoep

home > soepen > Vis-aardappelsoep

Pel de ui en hak hem fijn. Spoel de groenten goed af onder stromend koud water, schraap de wortelen en schil de selderij. Snijd de prei in dunne ringen, de wortelen en selderij in dobbelstenen. Verhit olie in een soeppan, voeg de groenten eraan toe en laat alles onder voortdurend roerengedurende 5 min. smoren. Verwarm de bouillon en giet vervolgens de hete vleesbouillon bij de groenten. Snijd de aardappelen in kleine dobbelstenen, doe ze bij de soep en laat alles gedurende 15 min. zachtjes koken. Spoel de schelvis af onder stromend koud water en maak hem droog met keukenpapier. Snijd de vis in blokjes van 1½ cm. Snijd het spek in dobbelstenen en laat dit in eenpan knapperig uitbakken. Voeg het spek samen met de dragon,het zout en de peper toe aan de soep en laat vervolgens alles nog 15 min.trekken op een laag afgestelde warmtebron.





Ingrediënten voor 4 personen

1 middelgrote ui (100 g), 2 kleine wortelen(100 g), 1 stuk selderijknol (75 g), ½ prei (120 g), 2 eetl. olie, 1¼ l kruidige vleesbouillon, 3 middelgrote hard gekookte aardappelen (300 g), 500 g schelvisfilet, 100 g gerookt ontbijtspek, zout, gemalen witte peper, 1 theel. fijngehakte verse blaadjes dragon