Boerenkoolstampot met paprika

home > stamppotten > Boerenkoolstampot met paprika

Schil en was de aardappels, snijd in stukjes en kook ze in water met zout ca. 15 minuten of tot ze goed gaar zijn. Stamp ze fijn, voeg de zout en peper, de melk, de nootmuskaat en de crème fraîche toe. Maak er een romige puree van. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes van ca. 1 cm. Laat de rookworst ca. 15 minuten in heet water wellen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak de ui,paprika en het spek 5 minuten. Roerbak de boerenkool mee tot hij zacht is. Snijd de worst in blokjes en roer deze met het boerenkoolmengsel en 1 eetlepel olie door de puree. Warm alles nog goed door.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 1 rode paprika, 1 magere rookworst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 125 g spekreepjes, 500 g gesneden boerenkool, 1,5 kg kruimige aardappels, zout en peper, nootmuskaat, wat melk, 2 eetlepels crème fraîche