Boerenworst met wortelen en aardappelen

home > stamppotten > Boerenworst met wortelen en aardappelen

Laat de boter bruinen en bak de worsten kort maar hevig aan tot ze een bruin korstje hebben.
Zet het vuur wat lager en haal de worsten uit de stoofpot en laat de grof gesneden ajuin glazig worden in het overgebleven vet.
Doe nu, onder constant roeren, de suiker er bij en blijf roeren tot de suiker en de ajuin lichtbruin geworden zijn.
Haal van het vuur en doe de aardappelen en wortelen erbij als ook de bouillon. Zet terug op het vuur voor 20 min.
Leg nu de worsten boven op de wortelen en laat alles nog een 15 min. verder sudderen en voila met een beetje mosterd er bij een stevige winterkost.





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram boerenworst, 400 gram wortelen, 400 gram aardappelen, 1 grote ui (ajuin), 3 soep lepels suiker (cristal), 100 gram boter, 0,5 liter kippebouillon (blokje), peper en zout.