Chinese Hotpot

home > stamppotten > Chinese Hotpot

Schil de aardappels, snijd ze in stukjes, was ze en kook ze ca 15 minuten in water met zout. Stamp ze fijn en voeg melk, zout, peper, nootmuskaat en crème fraîche toe en maak er een romige puree van. Pel en snipper de uien. Verwarm de olie in een wok of koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui, schep het vlees erdoor en roerbak het geheel 5 minuten op een matig vuur zodat de kruiden niet verbranden. Roerbak de koolreepjes mee tot ze zacht zijn. Schep alles door de puree en laat het gerecht nog even doorwarmen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g hamlapjes, 2 eetlepels shoarmakruiden, 600 g chinese kool, 2 uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 kg kruimige aardappels, wat melk, zout, peper, nootmuskaat, 3 eetlepels crème fraîche