Stampot pastinaak met gevulde rookworst

home > stamppotten > Stampot pastinaak met gevulde rookworst

Kook de aardappelen samen met de pastinaken in ruim kokend water met zout in ca. 20 min. gaar. Laat de aardappelen en pastinaken goed uitlekken en stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper (of draaizeef). Voeg boter en hete melk toe tot er een luchtige puree ontstaat. Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Roer het spek (met spekvet) en de lente-ui door de puree. Maak intussen overlangs een inkeping in de stukken rookworst en strooi de selderij en de kaas daarin. Bak de worst ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. tot de kaas gegratineerd is. Schep de puree op de borden en daarnaast twee stukken rookworst.

Opmerking: Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.





Ingrediënten voor 4 personen

600-800 g aardappelen geschild in stukken, 800 g pastinaken geschild in stukken, zout, peper, 40-50 g boter, ½-1 dl hete melk, 100 g mager ontbijtspek in reepjes, 4-5 lente-uitjes in dunne ringen, 1 rookworst in 8 stukken, 2-3 eetl. fijngesneden bladselderij, 50-75 g geraspte jonge kaas.