Hachee

home > stoofpotten > Hachee

Snijd het vlees in stukken. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3 uur afgedekt op laag vuur gaar stoven. Snipper de uien. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uien in 10 minuten glazig. Voeg de uien toe aan het vlees en bak het 5 minuten mee. Voeg al roerend de bouillon met azijn, laurierblad en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 15 zachtjes pruttelen. Verkruimel de ontbijtkoek en maak met een beetje bouillon een papje ervan. Voeg het al roerend toe aan het vlees. Verwijder het laurierblad met kruidnagels.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram runderlappen
4 uien
2 eetlepels olijfolie
zout
1 liter bouillon van 2 tabletten
50 gram boter
2 eetlepels azijn
1 laurierblad
4 kruidnagels
100 gram ontbijtkoek