Lamspotje

home > stoofpotten > Lamspotje

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de worteltjes in plakjes. Verwarm de oven voor op 200º C. Pel 3 teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Pel de rest van de knoflook. Snijd inkepingen in het vlees en druk er plakjes knoflook met takjes rozemarijn erin. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olijfolie in een vuurvaste braadpan en bak de hele knoflook al roerend bruin. Voeg de aardappelblokjes met worteltjes en knoflook toe en breng het op smaak met zout. Leg het lamsvlees op het geheel en schenk de helft van de wijn erover. Laat het geheel in het midden van de oven in 1 uur gaar stoven. Bedruip het vlees enkele keren met het vocht. Meng de honing met sojasaus in een kommetje. Schenk na 1 uur het honingmengsel over het vlees. Bak het geheel nog 1½ uur en bedruip het vlees regelmatig met het vocht. Schep het geheel uit de pan en laat het vlees 15 minuten rusten. Houd het wel warm. Plaats de braadpan op het vuur en voeg de bloem toe. Kook alles 1 minuut. Voeg de bouillon met de rest van de wijn toe en breng het aan de kook. Breng het op smaak met zout. Serveer het vlees met de saus en groenten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg lamsbouten
10 teentjes knoflook
10 kleine takjes rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
10 sjalotjes
1 kg aardappelen
750 gram worteltjes
3 dl rode wijn
3 eetlepels honing
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bloem
5 dl vleesbouillon van 1 tablet
zout