Stoofpotje hazenpeper

home > stoofpotten > Stoofpotje hazenpeper

Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de plakken ontbijtkoek in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Bestrooi het vlees met bloem en voeg al roerend de sjalotjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes op laag vuur pruttelen. Voeg al roerend het water met de wijn, jeneverbessen, rietsuiker, laurier en ontbijtkoek toe. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt op laag vuur 3 uur zachtjes stoven. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de champignons in 10 minuten zacht. Voeg als het vlees gaar is de cranberrycompote met champignons, cocktailuitjes en vleesjus toe aan het gerecht. Laat het geheel op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng het gerecht op smaak met zout.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg hazenpoulet
50 gram bloem
50 gram boter
8 sjalotjes
1½ liter water
½ liter rode wijn
10 jeneverbessen
1 eetlepels rietsuiker
3 laurierblaadjes
2 plakken ontbijtkoek
250 gram champignons
1 eetlepel boter
1 eetlepel cranberrycompote
150 gram cocktailuitjes
1 zakje vleesjus
zout