Varkensreepjes met paddenstoelen

home > stoofpotten > Varkensreepjes met paddenstoelen

Snijd de hamlappen in reepjes. Snipper de sjalotjes. Snijd alle soorten paddenstoelen in stukjes. Verhit de boter met olijfolie in een braadpan en bak het vlees al roerend rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout. Bak de sjalotjes in het achter gebleven bakvet bruin. Voeg de paddenstoelen met bier toe en laat het geheel in 10 minuten op laag vuur gaar pruttelen. Voeg al roerend de room toe en laat het geheel iets inkoken. Voeg al roerend het vlees met de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met zout.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg hamlappen
100 gram shii-takes
100 gram kastanjechampignons
100 gram oesterzwammen
100 gram champignons
6 sjalotjes
150 gram boter
1 eetlepel olijfolie
zout
0,5 dl bier
1,5 dl room
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel dragon
1 eetlepel selderij
1 eetlepel bieslook