Spaanse preiballetjes

home > tapas > Spaanse preiballetjes

Bak de prei ± 5 minuten in de olie.
Voeg de bouillon toe en stof de prei op zacht vuur 10-15 minuten tot het
vocht is verdampt.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en warm die 2 minuten mee.
Roer de melk erdoor en kook de saus zachtjes 10 minuten.
Meng de prei en de saus en laat afkoelen.
Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot en rol die door
het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 170°C. en frituur de balletjes hierin ± 3 minuten.
Bestrooi ze met de peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g prei in dunne ringen
2 eetlepels olie
6 eetlepels kippenbouillon (van tablet)
15 g boter
1 eetlepel bloem
1½ dl melk
1 losgeklopt ei
paneermeel
frituurolie
1 eetlepel fijngesneden peterselie