Gekruide rijstnoedels met kip

home > thais-koken > Gekruide rijstnoedels met kip

Breng een pan water aan de kook en kook de noedels hier 2 min. in. Giet de noedels af en roer er 2 theel. olie door om te voorkomen dat ze plakkerig worden. Verhit de rest van de olie in een wok; voeg de currypasta toe en bak die gedurende 1 min. Voeg nu in gedeelten de kip toe en bak elke portie in 2 min. goudbruin. Doe alle kip in de wok. Doe de pepers, de vissaus en het limoensap erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het 1 min. sudderen. Voeg de taugé en de noedels toe en roer alles goed door. Leg de noedels op een schaal en bestrooi ze met pinda’s, lente-uitjes, knoflook en korianderblaadjes. Serveer het gerecht meteen.

Voor verse rode-currypasta klik hier.

Tip van de kok:

De rijstnoedels in dit recept zijn dikke, platte noedels die in de toko en in sommige supermarkten verkrijgbaar zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g dikke platte rijstnoedels, 1½ eetl. olie, 1 eetl. rode-currypasta, 3 kipfilets in dunne reepjes gesneden, 1-2 theel. gesnipperde rode pepers, 2 eetl. vissaus, 2 eetl. limoensap, 100 g taugé, ½ kopje geroosterde pinda’s gehakt, ¼ kopje krokant gebakken lente-uitjes, ¼ kopje krokant gebakken knoflook, 1 kopje verse korianderblaadjes