Viskoekjes

home > thais-koken > Viskoekjes

Djeroek poeroet-blaadjes laten uitlekken. Middelste nerf verwijderen en de rest in zeer dunne reepjes snijden. Ui, gember, koriander, knoflook, citroengras en chilipeper in een keukenmachine fijnhakken. Vis in blokjes snijden en samen met de vorige ingrediënten tot een vrij gladde pasta vermalen. 7 eetl. water, het ei en de vissaus toevoegen en alles tot een gladde pasta draaien. Het vismengsel in een schaal doen en de sperziebonen en djeroek poeroet-blaadjes er goed doorroeren. Olie verhitten Met een eetlepel porties van het mengsel in de olie laten glijden. Aan beide kanten goudgeel bakken. De koekjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren, gegarneerd met peterselie en schijfjes citroen. Geef er een komkommersaus bij. Let op: djoeroek poeroet-blaadjes minstens 15 min. in warm water weken. Verse limoen- of citroenblaadjes eerst kort blancheren. Lekker met zoete chilisaus.





Ingrediënten voor 4 personen

2 gedroogde djeroek poeroet-blaadjes geweekt, 1 kleine ui, 3 dikke plakken gember, 1 eetl. gehakte korianderblaadjes stengels en wortels, 1 grote teen knoflook, 1 stuk citroengraswortel 2 cm groot, 1 groene chilipeper zonder zaadjes, 350 g witvisfilet, 1 ei, 2 eetl. vissaus, 8 sperziebonen in zeer dunne reepjes gesneden, plantaardige olie om te bakken