Varkenslever met uien en appel met honing

home > varkensvlees-recepten > Varkenslever met uien en appel met honing

Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Leg ze met de bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige inkervingen.
Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC. tot ze mooi karameliseren.
Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem.
Smelt een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca 10 minuten gaar.
Bak de aardappeltjes goudbruin in boter.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uiringen in.
Leg de lever in het midden van 4 borden en schep er de uiringen op.
Deglaceer de pan met 2 eetl. water en schep wat saus op de lever.
Schik een half appeltje en 3 aardappeltjes rond de lever en bestrooi met de peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

12 aardappeltjes
2 appelen
1 eetl. vloeibare honing
4 stukken varkenslever van ca 150 g elk
2 eetl. bloem
boter
1 ui
1 koffielepel gehakte peterselie
peper
zout