Baarsfilet in zoetzure saus

home > vis-recepten > Baarsfilet in zoetzure saus

Vermeng wijnazijn met suiker, sinaasappelsap en tomatenpuree en laat alles 10 min. zachtjes pruttelen. Maak de maïzena aan met 2-3 eetl. koud water en bind hiermee de saus. Bestrooi de gewassen visfilets met zout en peper, wentel ze door de bloem en de geklutste eieren en bak ze in de hete olie goudbruin. Neem de filets uit de pan en laat ze uitlekken. Strooi de reepjes ui en de champignons in het bakvet en fruit ze 3-4 min. Leg de vis op een schaal, garneer met de champignons en giet de saus erover. Geef er gekookte rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g roodbaarsfilet, ¼ l wijnazijn, 90 g suiker, 1/3 l sinaasappelsap, 2 blikjes tomatenpuree, 1 afgestreken eetl. maïzena, 2 uien, blikje gesneden champignons, 2 eieren, 1 kopje olie, zout, peper, bloem