Gebakken Kabeljauw met cranberry

home > vis-recepten > Gebakken Kabeljauw met cranberry

Aardappels niet schillen maar schoonboenen. In plakken van een halve centimeter met weinig water en wat zout halfgaar koken.
De sjalotten pellen en in 8 partjes snijden.
In een pan beetje olie verhitten en de sjalotten in 3 minuten bruin bakken, ½ dl. water toevoegen en de sjalotten – met deksel op de pan – in 5 minuten zachtjes gaar laten smoren. Compote erdoor roeren en op een laag vuur 1 minuut laten trekken. Met peper en zout op smaak maken.
Smeer de aardappelschijven in met olie. Verhit een koekenpan en bak de schijven om en om goudbruin
Kabeljauw in twee stukken snijden, zout en peper er op strooien en door de bloem halen. In een koekenpan olie verhitten en de vis in 5 minuten gaar bakken. Halverwege omkeren (voorzichtig!)
schijven en vis op borden leggen en de saus er over doen.
serveren met komkommersalade.





Ingrediënten voor 4 personen

200 gram kabeljauwfilet
3 à 4 aardappelen
zeezout
4 sjalotten
4 eetl. olijfolie
4 eetl. cranberrycompote
2 eetl. balsamico
peper uit de molen
2 eetl. bloem