Gegrilde heilbot

home > vis-recepten > Gegrilde heilbot

Dip de onder stromend water afgespoelde moten vis met keukenpapier af en wrijf ze in met peper en zout. Giet olie over de moten, verhit de grillpan en gril de vis aan alle kanten. De heilbot is gaar als de graat er gemakkelijk kan worden uitgenomen. Laat tegelijkertijd de gehalveerde tomaten mee gaar worden. Leg de heilbot op een voorverwarmde schaal. Maak van de roomboter, de tuinkruiden, paprikapoeder en wat zout, door alles goed te vermengen de kruidenboter. Dien de vis op met de tomaten en de kruidenboter. Lekker met warm stokbrood of nieuwe gekookte aardappeltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

4 moten heilbot á 200 g, zout, peper, 2 eetl. olie, 2 tomaten
Voor de kruidenboter:
50 g roomboter, 1 eetl. gehakte tuinkruiden: (peterselie, dragon, dille), 1 mespuntje paprikapoeder, wat zout