Kabeljauw venkel stoofpot

home > vis-recepten > Kabeljauw venkel stoofpot

In plaats van de witte wijn kun je ook dezelfde hoeveelheid visbouillon gebruiken.
Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan. Fruit hierin de ui, de uitgeperste knoflook en de venkel 5 minuten aan. Voeg de tomaten en de prei toe. Voeg de witte wijn erbij en breng het mengsel aan de kook.
Voeg de vis toe en laat alles 10 minuten stoven.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat verse takjes dille.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram kabeljauwfilet
1 ui
1 prei
4 tomaten
1 venkelknol
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 deciliter droge witte wijn
naar smaak zout & peper
naar smaak verse dille