Mosselen met mosterdsaus

home > vis-recepten > Mosselen met mosterdsaus

De mosselen onder de koude kraan zorgvuldig wassen, de beschadigde exemplaren verwijderen.
De ui snipperen. De boter in de mosselpan verhitten en de ui hierin glazig laten worden.
De mosselen en de wijn toevoegen en ruim versgemalen peper over de mosselen strooien.
De mosselen afgedekt op een hoog vuur open laten gaan. Af en toe omscheppen. De mosselen met een schuimspaan uit de pan nemen, af laten koelen en de lege mosselschelp verwijderen. Voor de saus de zure room op smaak brengen met mosterd, peper en zout.
De mosselen over vier borden verdelen en in iedere schelp wat van de mosterdsaus scheppen.
Met peterselie bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kg mosselen
1 ui
1 ei
boter
1 dl witte wijn
1/8 l zure room
2 theel. milde mosterd
peper, zout
2 eetl. gehakte peterselie